חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מוסך ששון בע"מ נ' ג'אברה

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
163643-09
7.7.2010
בפני :
יסכה רוטנברג

- נגד -
:
מוסך ששון בע"מ
:
עבד ג'אברה
החלטה

החלטה

לאור העובדה שבקשת הדחייה נתמכת באישור רפואי, אינני מוצאת לנכון ליתן פסק דין נגד הנתבע בהעדר התייצבות. עם זאת, יחוייב הנתבע בהוצאות הישיבה בהתחשב בכך שנגרם בזבוז זמן שיפוטי וכן בזבוז זמנו של ב"כ התובעת והעד מטעמו שהתייצב למתן עדות היום.

בתאריך 28.3.10 הגיעו הצדדים להסכמה לפיה ישמעו ראיות ללא תצהירים ובמהלך העדות יוגשו כל המסמכים, לאחר שאלו יוגשו לצד האחר טרם מועד הדיון וינתן פסק דין לפי סעיף 79 א' ללא נימוקים. בדיון היום הודיע ב"כ הנתבע כי הוא חוזר בו מהסכמתו לגבי מתן פסק דין לפי סעיף 79 א'. אינני רואה לנכון לכפות על צד להסכים לקבל פסק דין לפי סעיף זה ואם ב"כ הנתבע מבקש לקבל פסק דין מנומק, ינתן פסק דין מנומק על פי דין ולא על פי פשרה כסמכות בית משפט מכח סעיף 79 א'.

לעניין התצהירים, נראה לי כי בנסיבות האמורות יהא יעיל יותר להגיש תצהירי עדות ראשית טרם שמיעת העדים. לפיכך, הצדדים יגישו תצהירי עדות ראשית, ולתצהירים יצורפו כל המסמכים שבדעת הצדדים להסתמך עליהם.

לא הבינותי את טענת ב"כ הנתבע בדבר מינוי רו"ח. בדיון שהתקיים ביום 28.3.10, סוכם כי הנתבע ועד אחד בלבד יעידו. אם הנתבע חוזר בו גם מהסכמה זו, עליו להגיש הודעה מנומקת.

לאור האמור ובהתחשב בתקופת הפגרה, תגיש התובעת תצהיר עדות ראשית מטעמה עד ליום 15.9.10.

הנתבע יגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו עד ליום 15.10.10.

במידה והנתבע מעוניין להגיש חוות דעת של רו"ח, עליו ליתן הודעה כאמור עד ליום 17.7.10, וב"כ התובעת ישיב עד ליום 27.7.10. עותק ההודעות והתגובות יומצאו לתיק בית משפט וישירות לצד השני. במידה ותוגש בקשה, תנתן החלטה זמן מספיק לפני הגשת תצהיר עדות ראשית מטעם התובעת. לא תוגש הודעה כאמור, אראה בכך כחזרה מהבקשה, ובהתאם להסכמת הצדדים מיום 28.3.10, יוגש רק תצהיר הנתבע.

אינני רואה לנכון לקבוע קדם נוסף לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית ודי בתזכורת פנימית.

נדחה לתזכורת פנימית לתאריך 16.10.10.

ההוכחות בתיק יתקיימו ביום 1.12.10 שעה 13:00 – 15:00.

מובהר לצדדים כי מועד זה לא ידחה לאור העובדה שהוא תואם עם יומניהם.

למועד האמור, יזומנו כל העדים.

אני פוסקת את הוצאות הישיבה בסכום של 800 ₪ שישולם על ידי הנתבע ללא קשר לתוצאות ההליך.

ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תש"ע, 07/07/2010 במעמד הנוכחים.

יסכה רוטנברג, שופטת

הוקלד על ידי: אורית סיני התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>